Jun
3
to Jun 5

RAGS

TENTOONSTELLING ‘RAGS’

Vernissage: vrijdag 3 juni 2016 vanaf 19u.30
Tentoonstelling: zaterdag 4 en zondag 5 juni 2016, open van 14u.00 tot 18u.00
Locatie: BLANCO, Paddenhoek 12, 9000 Gent


RAGS een project dat gebruikte vodden van verschillende kunstenaars samenbrengt in één locatie.

Free Pectoor en Brantt, de curatoren van dit project deden een oproep aan kunstenaars om één vod uit hun atelier in te dienen. Enkel ‘kunstig’ gemanipuleerde vodden werden niet toegelaten.
Aan de hand van alle ingediende vodden maken ze een totaal installatie, waarbij ze zich intuïtief laten inspireren door het ontvangen exemplaar.

Alle tentoongestelde vodden worden gemerkt met een label aan de hand van een code, zodat iedere vod traceerbaar is. Hierbij wil men de vraagstelling opwekken hoe het komt dat die vod daar is terecht gekomen en waarom die ene een bevoordeelde plaats heeft gekregen, terwijl er een ander exemplaar die misschien rijker is aan kleur of vorm in een installatie wordt gebruikt. Enerzijds kan dit een referentie oproepen naar de huidige vluchtelingenstroom, anderzijds ook hoe we in de maatschappij elkaar beoordelen op basis van uiterlijk, achtergrond, intelligentie, … Allemaal factoren afhankelijk van het toeval of toch door individuen die alles in een bepaalde richting duwen?

Iedere vod heeft zijn eigen identiteit en brengt een verhaal met zich mee. Alle kenmerken van een gebruikte vod vertellen veel over de achtergrond omtrent afkomst en levensloop en zullen tijdens de tentoonstelling ook worden samengebracht met allerhande object trouvés, waardoor al deze verhalen hun weg verder zetten.


Deelnemende kunstenaars:
Chris Hubrecht, Phi, Jan Delestinne, Sylvie Janssens, Hilde Van Impe, Tessa Groenewoud, Topo Copy, Okke Vanbrabant, Kathleen Ramboer, Colette Cleeren, Eddy De Buf, Tom Van Nevel, Isa D’hondt,
Bart Slangen, Miet Verschelden, Fred Michiels, John Bulteel, Jo Michiels, Monique Vanthomme,
Mia Reynaert, Anne Vanhauwaert, Willy Cauwelier, Nicoline van Stapele, Kristof Malfait, Sanne De Wolf, André Van Schuylenbergh, Ronny Broeckx, Thanh Long Lam, Saar De Buysere, Yvan Vanbrabant, Fatime Molnar, Tiemke Gauderis, Hannelore Celen, Peter van Ammel, Corry Vandermassen, Kristof Lemmens, Marjolein Labeeû, Niels Ketelers, Anne Nÿs, Hilde Van Wambeke, Free Pectoor, Johan Clarysse,
Anne Vanoutryve, Elise Berkvens, Brantt

View Event →
kunst-koffie-koeken
Mar
15
3:00 PM15:00

kunst-koffie-koeken

Kunst, Koffie en Koeken - vanaf 16 jaar

CC Zwaneberg met de steun van bakkerij Philip Boexstaens

zo 15 maart 2015, 15u, Exporuimte CC Zwaneberg

educatief, volwassenen

CC de Werft in Geel werkt sinds 2006 in z’n vernieuwde exporuimte met een zelfbedachte formule die is uitgegroeid tot een ‘sterk merk’. Zij organiseren ‘Kunst, Koffie en Koeken’, een activiteit waarmee ze hun publiek op een aangename manier in contact brengen met hedendaagse kunst. Na afloop van een rondleiding onder de vleugels van een deskundige, wordt er in het café bijgepraat met een koffie en een koffiekoek. Waarom het warm water uitvinden als er al zeer interessante concepten bestaan? CC Zwaneberg biedt dit uniek concept ook sinds twee jaar aan.

Elke ‘Kunst, Koffie een Koeken’ is een unieke beleving, die verder gaat dan een klassieke gidsbeurt.
‘Kunst, Koffie en Koeken’ staat voor een boeiende rondleiding, een heerlijke koffie en een lekkere koffiekoek.
Tijdig reserveren is de boodschap. Het aantal plaatsen is immers beperkt tot 25 personen.

Zo 15 maart 2015 bij de expo ‘Cadavre Exquis’

TIP! ‘Kunst, Koffie en Koeken’ in CC de Werft op www.dewerft.be

 

 

prijs

  • Basisprijs: 5 euro
  • Vriendenprijs: 4 euro
  • Vrijetijdskaart: 1 euro

 

extra

Een koffie en koffiekoek zijn inbegrepen in de deelnameprijs.

 

locatie

Exporuimte CC Zwaneberg
Cultuurplein 1

 

View Event →
EXPO Cadavre Exquis 27 02 tot 15 03 2015
Feb
27
to Mar 15

EXPO Cadavre Exquis 27 02 tot 15 03 2015

  • CC Zwanenberg - exporuimte (map)
  • Google Calendar ICS

 

Cadavre Exquis

Collectief ‘Like’: Ronny Broeckx, Colette Cleeren, Filip Schrooyen en Marie Verdurmen

van za 28 februari 2015 tot zo 15 maart 2015, Exporuimte CC Zwaneberg

expo

Een ‘Cadavre exquis’ is een gedicht dat door meerdere dichters is geschreven, zonder dat zij op de hoogte zijn van de delen die door de anderen worden geschreven. Het procedé is tamelijk eenvoudig, het resultaat niet.
Het ‘Cadavre exquis’ is genoemd naar de eerste woorden van het eerste gedicht dat op deze manier is geschreven.
Het collectief ‘Like’ werkt op een gelijkaardige wijze. De individuele werken ontmoeten mekaar, leunen aan elkaar door verwantschap of onderscheiden zich door stijl en concept, beantwoorden mekaar met onverwachte inzichten en resulteren in een verrassende opstelling waarvan het geheel meer is dan de som der delen.

 

 

 

van za 28 februari t/m zo 15 maart 2015

Opening: vr 27 februari 2015 om 20u30

TIP! Open atelier ‘Ingeblikt & Uitgelezen’ en Kunst, Koffie en Koeken.

De expo is vrij te bezoeken. Ma, di en vr van 9u tot 17u, wo van 9u tot 20u, do van 13u tot 17u, za van 10u tot 17u en op zon- en feestdagen van 14u tot 17u. Op zondag is er altijd een suppoost aanwezig.

 

locatie

Exporuimte CC Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg

View Event →